Çin tuzu tehlikesi: Yiyeceklere lezzet katıyor ama vücuda verdiği zarar inanılmaz! Böbrekleri mahvediyor

  • Konbuyu başlatan Mynet Sağlık Haberler
  • Başlangıç tarihi
M

Mynet Sağlık Haberler

Guest
Dünyada yaygın olarak görülen böbrek hastalığı görülme oranı ülkemizde de oldukça yüksek. Bilindiği üzere böbreğin en önemli iki düşmanı tuz ve şeker. Günde 6 gram olması gereken tuz tüketimi ülkemizde 14,8 gram. Öte yandan fast food yiyecekler ve paketli gıdalarda bulunan Çin tuzunun aşırı tüketimi de birçok tehlikeli hastalığa davetiye çıkarıyor. Uzmanların tehlikeli olarak nitelendirdiği Çin tuzu parkinson, hipertansiyon, böbrek hasarına neden oluyor ve hatta diyalize kadar götürebiliyor.
Çin tuzu tehlikesi: Yiyeceklere lezzet katıyor ama vücuda verdiği zarar inanılmaz! Böbrekleri mahvediyor
 
Üst